Receptbeskrivning

Pastagratäng

Ingredienser för
200 g pasta, valfri sort
4 dl mjölk
4 tsk maizena
1 msk vegetarisk ströbuljong
30 g stark riven ost
300 g mager nötfärs
2 st gula lökar
1 msk matolja
2 st paprikor
100 g champinjoner, skivade
1 msk vegetarisk ströbuljong
1 dl chilisås
1 dl vatten
1 msk pepparmix


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Koka pastan i lätt saltat vatten och låt den rinna av. Lägg den i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 225–250°.

2. Köttfärssås: Skala och finhacka löken. Tärna paprikan och skiva champinjonerna. Fräs löken i oljan tillsammans med färs, paprikatärningar och champinjoner. Rör om och stek tills färsen blivit lätt brynt och smulig. Strö över buljongen, häll på chilisås och vatten och koka upp. Småkoka köttfärsröran 8–10 minuter på svag värme och smaksätt med peppar. Häll sedan köttfärsröran över pastan.

3. Blanda mjölk, maizena och ströbuljong i en kastrull och koka upp under omrörning tills såsen tjocknar. Rör i den rivna osten och smaka av. Häll ostsåsen över pasta och köttfärssås i formen. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter tills allt är genomhett och såsen bubblar lite.

Visningar: 349
Inlagt 2012-01-20 12:12:47