Receptbeskrivning
Medelhavspaj - raw food
Ingredienser
för
7 dl mandlar
3 tsk paprikapulver
1 tsk salt
2 msk olivolja
2 msk vatten
3 dl solrosfrön
4 dl pumpafrön
2 dl soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
1 kruka basilika
1 kruka timjan
1 kruka persilja
1 dl olivolja
2 tsk lantbuljong
2 tsk salt
ev vatten
3 tsk paprikapulver
1 tsk salt
2 msk olivolja
2 msk vatten
3 dl solrosfrön
4 dl pumpafrön
2 dl soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
1 kruka basilika
1 kruka timjan
1 kruka persilja
1 dl olivolja
2 tsk lantbuljong
2 tsk salt
ev vatten
Beskrivning
Botten:
Mixa nötterna till fint mjöl i matberedare.
Tillsätt resten och mixa till en grynig massa som hänger ihop (den får inte bli för lös).
Tryck ut den i en Springform (form med löstagbar botten)
Fyllning:
Mixa nötterna till ett fint mjöl i matberedare.
Tillsätt resten och mixa till en jämn massa, tillsätt lite vatten om det behövs.
Smaka av om du behöver mera av något.
Massan ska vara fast och sammanhängande. Tryck ut den över pajbotten.
Dekorera eventuellt med tomater, lök och oliver.
Ta loss botten och skär den i portionsbitar.
Ska du frysa in den så vänta med att dekorera den tills den ska serveras.
Mixa nötterna till fint mjöl i matberedare.
Tillsätt resten och mixa till en grynig massa som hänger ihop (den får inte bli för lös).
Tryck ut den i en Springform (form med löstagbar botten)
Fyllning:
Mixa nötterna till ett fint mjöl i matberedare.
Tillsätt resten och mixa till en jämn massa, tillsätt lite vatten om det behövs.
Smaka av om du behöver mera av något.
Massan ska vara fast och sammanhängande. Tryck ut den över pajbotten.
Dekorera eventuellt med tomater, lök och oliver.
Ta loss botten och skär den i portionsbitar.
Ska du frysa in den så vänta med att dekorera den tills den ska serveras.
Visningar: 330
Inlagt 2013-04-05 18:00:19

