Receptbeskrivning
Lchf fröknäcke
Ingredienser
för
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
0.5 dl linfrön hela
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
0.5 dl deodoriserat kokosfett
2.5 dl kokande vatten
1 tsk havssalt
1 dl sesamfrön
0.5 dl linfrön hela
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
0.5 dl deodoriserat kokosfett
2.5 dl kokande vatten
1 tsk havssalt
Beskrivning
Lägg bakpapper på en plåt.
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Smält kokosfett i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp.
Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt.
Häll omedelbart upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med slickepott.
Grädda på 150° i ca 45-60 minuter. Ta ut och skär ut skivor med tex en pizzaskärare.
Sänk temperaturen till 80 grader och låt stå och torka i ett par timmar. Knäcket ska vara hårt, inte segt.
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Smält kokosfett i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp.
Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt.
Häll omedelbart upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med slickepott.
Grädda på 150° i ca 45-60 minuter. Ta ut och skär ut skivor med tex en pizzaskärare.
Sänk temperaturen till 80 grader och låt stå och torka i ett par timmar. Knäcket ska vara hårt, inte segt.
Visningar: 472
Inlagt 2013-04-06 13:35:20

