Receptbeskrivning

Biff Rydberg

Ingredienser för
700 g oxfilé
10 st potatis(ar)
3 st gul lök(ar)
4 st ägg
smör
0.5 dl persilja finhackad
1 dl crème fraiche
3 tsk fransk senap
salt och peppar


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Tärna potatisen fint och spola med kallt vatten för att dra ur stärkelserna. Finhacka löken och persiljan samt skär köttet i lagom stora kuber.

2. Häll av vattnet från potatisen i ett durkslag och råstek potatisen gyllenbrun i en panna, salta och peppra.

3. Fräs lök separat i lite smör i en annan stekpanna.

4. Stek köttet i en het stekpanna, salta och peppra.

5. Blanda creme fraiche med en klick dijonsenap så att smaken blir lagom mild

Lägg upp på i små grupper på varma tallrikar, lök, kött och potatis separat. Garnera med persilja, en äggula i sitt skal och senapsröran.

Ett tips är att ställa äggulan med skal i ett snapsglas.

Receptet är framtaget av Tastelines matkreatör Sara Ghisler

Visningar: 337
Inlagt 2013-04-06 18:16:11