Receptbeskrivning
Biff Rydberg
Ingredienser
för
700 g oxfilé
10 st potatis(ar)
3 st gul lök(ar)
4 st ägg
smör
0.5 dl persilja finhackad
1 dl crème fraiche
3 tsk fransk senap
salt och peppar
10 st potatis(ar)
3 st gul lök(ar)
4 st ägg
smör
0.5 dl persilja finhackad
1 dl crème fraiche
3 tsk fransk senap
salt och peppar
Beskrivning
1. Tärna potatisen fint och spola med kallt vatten för att dra ur stärkelserna. Finhacka löken och persiljan samt skär köttet i lagom stora kuber.
2. Häll av vattnet från potatisen i ett durkslag och råstek potatisen gyllenbrun i en panna, salta och peppra.
3. Fräs lök separat i lite smör i en annan stekpanna.
4. Stek köttet i en het stekpanna, salta och peppra.
5. Blanda creme fraiche med en klick dijonsenap så att smaken blir lagom mild
Lägg upp på i små grupper på varma tallrikar, lök, kött och potatis separat. Garnera med persilja, en äggula i sitt skal och senapsröran.
Ett tips är att ställa äggulan med skal i ett snapsglas.
Receptet är framtaget av Tastelines matkreatör Sara Ghisler
2. Häll av vattnet från potatisen i ett durkslag och råstek potatisen gyllenbrun i en panna, salta och peppra.
3. Fräs lök separat i lite smör i en annan stekpanna.
4. Stek köttet i en het stekpanna, salta och peppra.
5. Blanda creme fraiche med en klick dijonsenap så att smaken blir lagom mild
Lägg upp på i små grupper på varma tallrikar, lök, kött och potatis separat. Garnera med persilja, en äggula i sitt skal och senapsröran.
Ett tips är att ställa äggulan med skal i ett snapsglas.
Receptet är framtaget av Tastelines matkreatör Sara Ghisler
Visningar: 683
Inlagt 2013-04-06 16:16:11

