Receptbeskrivning
Lchf köttfärssoppa med curry och vitlöksbröd
Ingredienser
för
400 g nötfärs
1 st gula lökar
0.5 st vitlök solo (eller 2 klyftor)
2 dl vitkål skuren
1 l vatten
400 ml krossade tomater
0.5 st köttbuljong
1 msk tamarisoja
2 msk tomatpuré
0.5 msk curry
salt och peppar
creme fraiche 34%
1 msk bregott
1 st vitlöksklyfta(or)
flingsalt
1 st gula lökar
0.5 st vitlök solo (eller 2 klyftor)
2 dl vitkål skuren
1 l vatten
400 ml krossade tomater
0.5 st köttbuljong
1 msk tamarisoja
2 msk tomatpuré
0.5 msk curry
salt och peppar
creme fraiche 34%
Vitlöksbröd
1 st kesobröd 1 msk bregott
1 st vitlöksklyfta(or)
flingsalt
Beskrivning
Bryn lök, kål, vitlök i smör. Pudra över curry.
Lägg över i större kastrull.
Stek nötfärsen, dela den med gaffel så den blir finfördelad. Lägg över i kastrullen.
Häll på vatten, buljongtärning, krossade tomater och resterande ingredienser.
LÃ¥t allt koka i 10 minuter.
Servera med en klick creme fraiche och vitlöksbröd:
Blanda bregott, vitlöksklyftor & flingsalt
Dela brödskivorna nästan helt och bred på vitlökssmöret. Rosta i ugn, 200 grader i ca 10 minuter. Mumsigt!!!!
LCHF
Lägg över i större kastrull.
Stek nötfärsen, dela den med gaffel så den blir finfördelad. Lägg över i kastrullen.
Häll på vatten, buljongtärning, krossade tomater och resterande ingredienser.
LÃ¥t allt koka i 10 minuter.
Servera med en klick creme fraiche och vitlöksbröd:
Blanda bregott, vitlöksklyftor & flingsalt
Dela brödskivorna nästan helt och bred på vitlökssmöret. Rosta i ugn, 200 grader i ca 10 minuter. Mumsigt!!!!
LCHF
Visningar: 931
Inlagt 2013-04-06 14:35:32