Receptbeskrivning
En vit sås att variera
Ingredienser
för
1.5 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 msk (flytande matfett)
0.5 tsk salt
vitpeppar
0.5 dl klippt dill eller persilja
1.5 msk riven pepparrot
1 tsk dragon och 1 msk fransk senap
1 dl riven ost, 17 % fett (låt den smälta i sås
skalade räkor och finskuren dill
1.5 msk curry
3 dl mjölk
1 msk (flytande matfett)
0.5 tsk salt
vitpeppar
0.5 dl klippt dill eller persilja
1.5 msk riven pepparrot
1 tsk dragon och 1 msk fransk senap
1 dl riven ost, 17 % fett (låt den smälta i sås
skalade räkor och finskuren dill
1.5 msk curry
Beskrivning
1. Vispa ihop mjöl och kall mjölk i en kastrull och tillsätt eventuellt matfettet. Smaksätt med salt och peppar.
2. Låt såsen småkoka några minuter. Tillsätt någon smaksättning och smaka av.
3. Curry får mest smak om man fräser den med margarinet. Strö över mjöl och späd med vätskan. Låt sedan koka några minuter.
2. Låt såsen småkoka några minuter. Tillsätt någon smaksättning och smaka av.
3. Curry får mest smak om man fräser den med margarinet. Strö över mjöl och späd med vätskan. Låt sedan koka några minuter.
Visningar: 255
Inlagt 2012-01-20 11:18:06

