Receptbeskrivning
Paprikasås
Ingredienser
för
2 st röda paprikor
2 st schalottenlökar
0.5 st grönsaksbuljongtärning
1 dl vatten
1.5 dl minifraiche eller matyoghurt
1 krm salt
2 st schalottenlökar
0.5 st grönsaksbuljongtärning
1 dl vatten
1.5 dl minifraiche eller matyoghurt
1 krm salt
Beskrivning
1. Skölj, dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem på ett fat som tål hög värme eller på galler och pensla dem med olja.
2. Grilla dem eller stek dem i 250° varm ugn i ca 15–20 minuter. Vänd paprikorna några gånger. De blir bubbliga och kan bli lite brända på ytan.
3. Ta ut paprikorna ur ugnen och lägg dem i en plastpåse i 15–20 minuter. Sedan är det lätt att dra av det tunna skinnet.
4. Mixa paprikorna med den skalade och hackade löken. Lägg blandningen i en kastrull tillsammans med buljongen och hetta upp såsen.
5. Tillsätt minifraiche eller matyoghurt. Smaka av med salt.
2. Grilla dem eller stek dem i 250° varm ugn i ca 15–20 minuter. Vänd paprikorna några gånger. De blir bubbliga och kan bli lite brända på ytan.
3. Ta ut paprikorna ur ugnen och lägg dem i en plastpåse i 15–20 minuter. Sedan är det lätt att dra av det tunna skinnet.
4. Mixa paprikorna med den skalade och hackade löken. Lägg blandningen i en kastrull tillsammans med buljongen och hetta upp såsen.
5. Tillsätt minifraiche eller matyoghurt. Smaka av med salt.
Visningar: 253
Inlagt 2012-01-20 11:18:19

