Receptbeskrivning

Fläskfilégryta med rosépeppar

Ingredienser för
1 st fläskfilé
salt
peppar
2 st smala ölkorvar
2 st schalottenlökar
2 msk smör
2 tsk hela rosepepparkorn
ett par kvistar färsk timjan, bladen
1 tsk tomatpuré
3 dl vispgrädde
2 dl vatten
2 msk syltlök
1–2 tsk whisky
nykokt pasta eller ris till servering


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Putsa fläskfilé och skär i grova strimlor.
2. Krydda köttet med salt och peppar.
3. Skär ölkorvarna i mindre bitar.
4. Skala och finstrimla schalottenlökarna.
5. Bryn strimlad fläskfilé i smör tillsammans med ölkorv och lök.
6. Krossa och smula i rosépepparkorn och timjan i grytan.
7. Rör i tomatpuré och tillsätt grädde och vatten.
8. Låt fläskfilégrytan sjuda på svag värme i ca 10 minuter.
9. Vänd i syltlöken och smaka av med whisky, salt och peppar.
10. Servera gärna nykokt pasta eller ris till din fläskfilégryta.

Visningar: 366
Inlagt 2013-04-07 11:26:02