Receptbeskrivning
Kryddiga hamburgare med grönsaker, potatis och matyoghurt
Ingredienser
för
600 nötfärs
700 g potatis
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk dijonsenap
1 msk rosmarin
2 msk matfett
1 rödlök
1 gurka
2 tomater
1 avokado
4 bröd
700 g potatis
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk dijonsenap
1 msk rosmarin
2 msk matfett
1 rödlök
1 gurka
2 tomater
1 avokado
4 bröd
Beskrivning
Sätt ugnen på 250ºC.
Skär potatis med skal i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 25-30 minuter eller tills potatisen är klar. Vänd runt efter halva tiden.
Blanda nötfärsen med salt, peppar, dijonsenap och rosmarin. Forma 4 biffar. Stek dem i matfettet i en het stekpanna, 3-4 minuter på varje sida.
Skala rödlök och gurka. Finhacka löken. Skölj tomaterna. Kärna ur gurkan och skär den och tomaterna i tärningar. Dela avokadon och ta ur kärnan. Gröp ur och tärna avokadon. Rosta brödet. Lägg biffarna på brödet.
Servera hamburgaren med grönsakerna, klyftpotatis och matyoghurt.
För alla
Mjölkproteinfri: välj mjölkfritt margarin.
Laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Skär potatis med skal i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 25-30 minuter eller tills potatisen är klar. Vänd runt efter halva tiden.
Blanda nötfärsen med salt, peppar, dijonsenap och rosmarin. Forma 4 biffar. Stek dem i matfettet i en het stekpanna, 3-4 minuter på varje sida.
Skala rödlök och gurka. Finhacka löken. Skölj tomaterna. Kärna ur gurkan och skär den och tomaterna i tärningar. Dela avokadon och ta ur kärnan. Gröp ur och tärna avokadon. Rosta brödet. Lägg biffarna på brödet.
Servera hamburgaren med grönsakerna, klyftpotatis och matyoghurt.
För alla
Mjölkproteinfri: välj mjölkfritt margarin.
Laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Visningar: 516
Inlagt 2013-04-07 14:09:44