Receptbeskrivning
Martins Âchokladkola
Ingredienser
för
4 dl ljus sirap
3 msk kakao
5 dl vispgrädde
4.5 dl socker
3 msk kakao
5 dl vispgrädde
4.5 dl socker
Beskrivning
100 kolor
1. Blanda sirap och siktad kakao i en tjockbottnad gryta som rymmer minst 5 liter. Rör i övriga ingredienser.
2. Koka kolan utan lock i ungefär 40 minuter till 125 grader eller gör ett kulprov, droppa kola i kallt vatten och se om det går att rulla en kula som är seg, då och då.
3. Häll upp kolan på en plåt med bakplåtspapper. När kolan har svalnat, skär den i bitar och vira in i papper.
Recept Alice Brax
Foto Jurek Holzer
1. Blanda sirap och siktad kakao i en tjockbottnad gryta som rymmer minst 5 liter. Rör i övriga ingredienser.
2. Koka kolan utan lock i ungefär 40 minuter till 125 grader eller gör ett kulprov, droppa kola i kallt vatten och se om det går att rulla en kula som är seg, då och då.
3. Häll upp kolan på en plåt med bakplåtspapper. När kolan har svalnat, skär den i bitar och vira in i papper.
Recept Alice Brax
Foto Jurek Holzer
Visningar: 577
Inlagt 2012-01-20 11:27:53

