Receptbeskrivning
Lövbiff med äggula och pepparrot
Fru Forsén via Recept.nu
Ingredienser
för
180 g lövbiff
1 st ägg
1 färsk pepparrot
1 msk hackad färsk persilja
salt
peppar
200 g skalad potatis
0.75 dl grädde
0.75 dl mjölk
30 g smör
salt
peppar
socker
1 st ägg
1 färsk pepparrot
1 msk hackad färsk persilja
salt
peppar
200 g skalad potatis
0.75 dl grädde
0.75 dl mjölk
30 g smör
salt
peppar
socker
Beskrivning
1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa potatisen genom potatispress eller mosa med stöt eller gaffel.
2. Värm mjölk och grädde och blanda med potatisen. Rör i smöret och smaka av med salt, peppar och socker.
3. Stek lövbiffen hastigt på hög värme, salta och peppra.
4. Lägg lövbiffen på en tallrik. Riv pepparroten och lägg den ovanpå köttet. Gör en fördjupning i pepparroten och lägg äggulan däri, strö över hackad persilja.
2. Värm mjölk och grädde och blanda med potatisen. Rör i smöret och smaka av med salt, peppar och socker.
3. Stek lövbiffen hastigt på hög värme, salta och peppra.
4. Lägg lövbiffen på en tallrik. Riv pepparroten och lägg den ovanpå köttet. Gör en fördjupning i pepparroten och lägg äggulan däri, strö över hackad persilja.
Visningar: 542
Inlagt 2013-04-08 16:14:13

