Receptbeskrivning

Curryris med kassler och yoghurt

Ingredienser för
1 gul lök
2 morötter
olja
ris
2 currypulver
1 tsk gurkmeja
8 dl vatten
1 tsk salt
400 g kassler
1 burk majs
1 gräslök
2 dl matyoghurt
sweet chilisås


  20 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1.Skala och finhacka lök och morot. Fräs det i en het kastrull med olja. Tillsätt ris, curry och gurkmeja och fräs ytterligare ett par minuter under omrörning.
2.Tillsätt vatten och salt. Koka på svag värme i 20 minuter.
3.Skär bort det bruna "ytskiktet " från kasslern. Skiva och skär köttet i tärningar. Häll av majsen.
4.Blanda ner kassler och majs i riset och låt allt värmas några minuter. Lägg upp riset på ett fat. Klipp över gräslöken. Servera med en klick yoghurt och ev sweet chilisås.

FÖR ALLA?
Gluten-och äggfri. Gör mjölkfri: välj mjölkfritt yoghurtalternativ, eller uteslut den.

Visningar: 577
Inlagt 2013-04-09 09:21:23