Receptbeskrivning

Ugnsbakad örtlax

Ingredienser för
1 kg potatis (1 kg motsvarar 10-12 medlestora pota
1 laxsida (à ca 600 g) eller prtionsbitar lax
ugnsfolie
1 tsk citronpeppar
3 msk persilja
3 msk dill
0.5 dl gräslök
sås
0.5 dl gräslök
3 dl gräddfil
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C. Skala och koka potatisen. Ta ur ev ben på laxen. Lägg laxen på en stor bit folie i en långpanna. Krydda med citronpeppar, persilja, dill och gräslök. Stäng folien och sätt in den mitt i ugnen 20-30 minuter tills laxen är genomstekt. Sås: Rör ihop gräddfil, gräslöken, salt och svartpeppar. Servera laxen med såsen och pressad potatis.

Visningar: 382
Inlagt 2013-06-07 16:41:46