Receptbeskrivning
Korv med coleslaw och mos
Ingredienser
för
ingredienser
900 g mjölig potatis 300 g vitkål
1 morot
1.5 dl gräddfil
1 msk dijonsenap
salt och peppar
65 g babyspenat
2.5 dl mjölk (gärna 1,5 %)
3 msk smör eller margarin
600 g frukostkorv
Beskrivning
Skala och koka potatisen. Strimla kålen grovt. Koka upp saltat vatten och häll över kålen. Låt stå 3 minuter. Häll av och skölj i kallt vatten. Låt kålen rinna av väl. Skala och grovriv moroten. Rör ihop gräddfil och senap. Blanda morot och kål med gräddfilssåsen. Smaka av med salt och peppar och vänd ner spenaten. Stöt och vispa potatisen till mos tillsammans med mjölken och 2 msk av matfettet. Smaka av med salt och peppar. Dela korven på längden och stek den i resten av matfettet. Servera korven med moset och coleslaw. För alla Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil, mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour supreme (innehåller soja), mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ och använd mjölkfritt matfett.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil, mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour supreme (innehåller soja), mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ och använd mjölkfritt matfett.
Visningar: 352
Inlagt 2013-04-20 15:15:37

