Receptbeskrivning

Grötbullar

Ingredienser för
0.5 dl quinoagryn
1 dl vatten
0.5 krm salt
10 dl siktat dinkelmjöl
2 dl havregryn
0.5 dl hela dinkelkorn
1 tsk salt
5 dl vatten
50 g jäst
1 st muffinsform för 12 muffins eller
12 st stora muffinsformar av papper


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Blötlägg dinkelkornen över natten eller cirka 8 timmar.
2. Häll quinoagrynen i en liten kastrull, häll på vatten och salt.
3. Koka upp och låt sjuda ihop till en gröt i 3-5 minuter. Rör i gröten då och då. Ta av från värmen och låt svalna.
4. Om du använder pappersforma, ställ dem på en plåt. Om du använder muffinsform, smörj med lite olja.
5. Blanda samman mjöl, havregryn och salt.
6. Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt) och rör ut jästen i vattnet, lite i taget.
7. Blanda ner mjölbandningen och de blötlagda dinkelkornen och rör till en jämn smet.
8. Fördela smeten i formarna.
9. Grädda bullarna i 25-20 minuter eller tills de fått fin färg. Ta ut dem och låt svalna under bakduk.

Visningar: 470
Inlagt 2013-04-13 20:15:20