Receptbeskrivning
Ugnsrostad kyckling med rotfrukter
Ingredienser
för
600 g kycklinglårfilé
2 st morot/morötter
2 st palsternacka(or)
10 st potatis(ar)
2 st gul lök(ar)
1 st squash
4 msk olivolja
2 msk touch of taste kycklingfond
8 st kvisttomat(er) små
100 g fetaost tärnad
svartpeppar
2 st morot/morötter
2 st palsternacka(or)
10 st potatis(ar)
2 st gul lök(ar)
1 st squash
4 msk olivolja
2 msk touch of taste kycklingfond
8 st kvisttomat(er) små
100 g fetaost tärnad
svartpeppar
Beskrivning
1. Skala, klyfta och dela grönsakerna i jämnstora bitar, 2 x 2 cm kuber
2. Blanda olivolja och kycklingfond i en skål, tillsätt kyckling och rotfrukter, blanda väl.
3. Lägg upp kyckling och grönsaker på bakplåtspapper i en långpanna.
4. Rosta i ugn 200° i ca 30- 40 min.
5. Strö över tomater och tärnad fetaost de sista 5 minuterna i ugnen, krydda med salt och nymalen svartpeppar
6. Servera gärna en kall sås på lätt crème fraiche, kycklingfond och lite franska örter.
2. Blanda olivolja och kycklingfond i en skål, tillsätt kyckling och rotfrukter, blanda väl.
3. Lägg upp kyckling och grönsaker på bakplåtspapper i en långpanna.
4. Rosta i ugn 200° i ca 30- 40 min.
5. Strö över tomater och tärnad fetaost de sista 5 minuterna i ugnen, krydda med salt och nymalen svartpeppar
6. Servera gärna en kall sås på lätt crème fraiche, kycklingfond och lite franska örter.
Visningar: 604
Inlagt 2013-04-14 05:52:41

