Receptbeskrivning

Sesamkryddad kyckling på spett med jordnötssås

P D via P D
Ingredienser för
500 g kycklingfilé
1 st lime
1 dl japansk soja
1 msk thailändsk fisksås
2 msk rapsolja
1.5 krm malen svartpeppar
1 dl finhackade jordnötter
4 msk jordnötssmör
1 tsk sambal oelek
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk neutral olja
1 st burk kokosmjölk ( 400 ml)
1-4 tsk röd currypasta
1 msk råsocker
1 msk fisksås
1 msk pressad citron- eller limesaft
3 dl flytande honung
2 tsk kinesisk soja
4 msk sesamfrön
träspett


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skär kycklingköttet små bitar. Tvätta limen och strimla skalet. Pressa ut saften. Blanda limeskal och saft, soja, fisksås, olja och peppar till marinaden. Låt köttet mariners 1 timme. Blötlägg träspetten.

2. Sås: Finhacka jordnötterna. Skala och hacka löken och vitlöken fint. Fräs lök och vitlök i olja. Häll i kokosmjölk, sambal, currypasta, socker och fisksås och sjud under omrörning i 2 minuter. Tillsätt jordnötter och jordnötssmör. Låt sjuda sakta utan lock ca 30 minuter. Rör om då och då. Rör ner citronsaften. Trä upp det marinerade kycklingköttet på spetten.

3. Grilla i ugn: Sätt ugnen på grill 250°. Grilla spetten högt uppe i ugnen ca 5 minuter på var sida. Pensla med glaseringen mot slutet av grilltiden och strö över sesamfrön. Servera med såsen i separat skål.
Grilla över träkolsglöd: Grilla spetten i ca 10 minuter och vänd flera gånger. Pensla med glaseringen mot slutet av grilltiden och strö över sesamfrön. Servera med såsen i separat skål.

Visningar: 481
Inlagt 2013-04-14 13:35:56