Receptbeskrivning

Stekt torsk med rom- och rödlöksgräddfil

Ingredienser för
ingredienser
1 förp fryst torskfilé (à 520 g)
900 g potatis
1 kruka dill
1 rödlök
1 citron
2 dl gräddfil
1 burk röd caviarmix (à 80 g)
salt och peppar
3 morötter
1 dl vetemjöl
3 msk smör eller margarin


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Tina torskfilén. Koka potatisen, med eller utan skal. Bryt av dillstjälkarna och lägg dem i potatiskastrullen. Grovhacka hälften av dillkvistarna och spara resten till garnering. Skala och hacka rödlöken. Dela citronen i halvor och skär varje halva i 3 klyftor. Blanda gräddfilen med lök, caviarmix och grovhackad dill. Smaksätt med salt, peppar och pressad saft från 1/6 av citronklyftorna. Skala och riv morötterna. Vänd fisken i vetemjöl och krydda med salt och peppar. Stek på medelhög värme i matfettet, ca 2 minuter på varje sida. Servera fisken med potatis, citronklyftor, rårivna morötter och caviarsås. Toppa med resterande dill. För alla Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Visningar: 442
Inlagt 2013-04-14 14:35:56