Receptbeskrivning

Köttfärs scramble

Ingredienser för
500 g köttfärs
1 gul lök
1 purjolök
4 vitlöksklyftor
1 msk oregano
1 msk timjan
1 riven morot
salt och peppar
1 ägg
1 äggvita
dl krämig kokosmjölk
broccoli


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Bryn gul lök och purjolök först tills den fått fin färg - lägg i vitlöken mot slutet
Ta upp löken och lägg åt sidan, bryn nu färsen i omgångar så att den håller sig torr och inte börjar koka som den kan göra om man steker för mkt åt gången! När all nötfärs är färdig stekt så häver du bara tillbaka löken och rör samman med nötfärsen. Tillsätt kryddorna, morot och tomatkross - rör samman och sätt på ett lock. Låt små puttra ca 40 min, men smaka av under tiden.

Ta lite av färsen och lägg i en stekpanna som du har hettat upp med lite ghee eller smör.
Ha på medelvärme. Knäck 1-2 ägg + 1 äggvita och vispa runt med väldigt slarvigt - det ska bara blandas precis. Häll nu i 0.5 dl krämig kokosmjölk och rör runt. Häll över ägg stanningen på köttfärsen och fördela lite färsk broccoli över - sätt på ett lock. Sänk värmen till låg temp. Efter ca 10 min borde äggen ha stelnat, så då rör du bara till en scramble försikigt med en spetsig träslev. Strö över lite färsk kruspersilja, lite mer timjan, havssalt och svartpeppar.
Servera med cocktail tomater, gurka och ev. ringla lite god kallpressad olivolja över.

Visningar: 488
Inlagt 2013-04-14 14:40:04