Receptbeskrivning
			
			
			
			Hamburgare - popburger
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							25 g jäst 
50 g smör
2 dl mjölk
1 tsk strösocker
1 tsk salt
5 dl vetemjöl
äggvita, till pensling
0.5 dl sesamfrön
300 g nötfärs
0.75 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk sweet baby raysås, eller chilisås
1 st äggula
1 msk smör
1 tsk dijon
2 msk majonnäs
0.5 dl turkisk yoghurt
1 dl morot, grovriven
1.5 dl vitkål, riven
1 krm salt
0.5 krm nymald svartpeppar
babyspenat, el mixsallad
						
					50 g smör
2 dl mjölk
1 tsk strösocker
1 tsk salt
5 dl vetemjöl
äggvita, till pensling
0.5 dl sesamfrön
300 g nötfärs
0.75 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk sweet baby raysås, eller chilisås
1 st äggula
1 msk smör
1 tsk dijon
2 msk majonnäs
0.5 dl turkisk yoghurt
1 dl morot, grovriven
1.5 dl vitkål, riven
1 krm salt
0.5 krm nymald svartpeppar
babyspenat, el mixsallad
Beskrivning
					
						1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37°. Häll blandningen över jästen. Rör tills den löst sig.
2. Blanda i socker, salt och mjöl. Arbeta degen i degblandare ca 10 min. Låt jäsa övertäckt 30 min.
3. Dela degen i 16 bitar. Rulla till små bullar, låt jäsa övertäckta ca 20 min.
4. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med äggvita, strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Lägg upp bröden på galler.
5. Blanda alla ingredienser till burgarna. Forma till 8 små burgare. Stek dem i smör i stekpannan ca 3 min på varje sida.
6. Blanda ingredienserna till coleslawen. Låt den inte stå för länge, då blir den lite vattnig.
7. Servera miniburgarna i bröd med coleslaw och sallad eller spenat.
* Sweet baby raysås är en söt och rökig grillsås som säljs i välsorterade livsmedelsbutiker.
										2. Blanda i socker, salt och mjöl. Arbeta degen i degblandare ca 10 min. Låt jäsa övertäckt 30 min.
3. Dela degen i 16 bitar. Rulla till små bullar, låt jäsa övertäckta ca 20 min.
4. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med äggvita, strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Lägg upp bröden på galler.
5. Blanda alla ingredienser till burgarna. Forma till 8 små burgare. Stek dem i smör i stekpannan ca 3 min på varje sida.
6. Blanda ingredienserna till coleslawen. Låt den inte stå för länge, då blir den lite vattnig.
7. Servera miniburgarna i bröd med coleslaw och sallad eller spenat.
* Sweet baby raysås är en söt och rökig grillsås som säljs i välsorterade livsmedelsbutiker.
Visningar: 729
Inlagt 2013-04-14 16:23:58
				 
					 
			
 





 0 min
  0 min.jpg)