Receptbeskrivning

Ugnsbakad lax med curryströssel och potatis

Ingredienser för
600 g laxfilé
0.5 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar
1 st morot medelstor
1 st palsternacka(or) medelstor
0.5 st purjolök(ar)
50 g smör rumsvarmt
1 tsk curry
0.5 st citron(er)
0.5 tsk salt
0.5 st romansallad
0.5 st gurka
800 g potatis(ar)


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Alternativ som var gott är sötpotatis puré.
700 gr sötpotatis koka i skivor 15 min stavmixer, blanda den i 1 tsk dijon senap och 0,5 dl grädde.

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Tillbehör: Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Skala den om du vill.

3. Lax med curryströssel: Ta bort skinnet på laxen och skär den i 4 portionsbitar. Skär sedan en skåra längs med varje laxbit och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Strö över salt och peppar.
4. Skala och riv morot och palsternacka. Skölj och finhacka purjolöken.
5. Blanda smöret med curry, salt och citronsaft och blanda sedan ner grönsakerna. Blanda ordentligt och bred sedan ut över laxen och i skårorna. Sätt in i ugnen ca 15 min.

6. Sallad: Skölj och riv salladen i mindre bitar. Skölj gurkan och gröp ur det vattniga med en sked. Skär gurkan i bitar och blanda med salladen. Ringla över lite olja och vinäger.

Servera laxen med kokt potatis och sallad.



Näringsvärde:

596 KCAL
33 gram protein
30 gram fett
45 gram kolhydrater

Recept och foto: Mari Bergman

Visningar: 332
Inlagt 2013-04-14 19:25:28