Receptbeskrivning
Ingredienser för


  15 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Ingredienser
Deg:
40 g margarin
3/4 dl mjölk
1/4 pkt jäst
1 krm salt
1 äggvita
2 dl vetemjöl

Fyllning:
150 g vegetariskfärs
1 msk margarin
1 gul lök
1 krm salt
1 krm svartpeppar
2 msk tomatpuré
1 krm vitlökssalt
2 tsk soja

Pensling:
1 ägggula
1/2 msk mjölk


Tillagning
Deg:
Smält margarinet i en kastrull, blanda i mjölken och låt det bli fingervarmt. Smula ner jästen i en skål, häll sedan i det avsvalnade degspadet och rör om. Tillsätt salt, äggvita och mjöl. Arbete degen smidig, låt den sedan stå och jäsa.

Fyllningen:
Skala och finhacka löken, fräs den mjuk. Tillsätt färsen, rör om. Tillsätt salt, peppar, vitlökssalt, tomatpuré och soja. Låt det stå framme och svalna.

Dela den jästa degen i 2 eller 4 biter, kavla ut varje bit till en rund platta (minst 15 cm. i diameter). Fördela fyllningen på plattorna, vik och tryck ihop kanterna med en gaffel. Lägg pirogerna på en smord plåt och låt jäsa i 10 minuterna. Pensla sedan pirogerna med äggulan (utrörd med mjölken).
Grädda i mitten av ugnen i 200 C.

Visningar: 432
Inlagt 2013-04-17 11:22:59