Receptbeskrivning

Fish & chips med remouladsås

Ingredienser för
500 g potatis
2 stora morötter
1 msk olivolja
400 g fryst hokifilé halvtinad
3 dl osötade cornflakes
3 msk vetemjöl (fullkorn)
1 tsk salt
1 krm nymalen vitpeppar
2 ägg
2 msk flytande smör- och rapsolja
1 citron i klyftor
remouladsås
1 burk lättcrème fraiche (à 2 dl)
3 msk bostongurka
1 msk kapris
1 sardellfilé (kan uteslutas)
lite nymalen vitpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C. Tvätta potatisen och skär den i bitar. Skala morötterna och skär i ungefär lika stora bitar. Blanda potatisen med morötterna och oljan i en långpanna. Salta och peppra. Rosta det i ugnen ca 30 minuter. Vänd en gång. Skär den halvtinade hokin i skivor, ca 1 1/2 cm tjocka. Krama sönder cornflakesen lätt till grova smulor. Blanda det med mjölet och salt och peppar på ett fat. Vispa sönder äggen. Vänd fiskbitarna i äggvispet och sedan i cornflakesblandningen. Hetta upp smör- & rapsolja och stek bitarna på svag värme i ca 5 minuter på varje sida. Remouladsås:Rör ihop crème fraiche och bostongurka. Hacka kapris och sardell och blanda i. Smaka av med peppar. Servera fisken med de rostade potatisarna och morötterna. Bjud remouladsås och citronklyftor till.


Visningar: 563
Inlagt 2013-04-17 16:02:06