Receptbeskrivning
Morotskaka med valnötter
Ingredienser
för
3 st ägg stora
1 dl socker
1 dl flytande honung
1.25 dl rapsolja
1 dl dinkelmjöl
0.75 dl sojamjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel, malen
0.5 tsk ingefära, malen
0.5 tsk kardemumma, malen
0.5 tsk vaniljsocker
0.5 tsk salt
5 dl morot skalade och rivna
2 dl valnötter rostade finhackade
125 g philadelphiaost
2 msk honung
1 msk citronsaft
0.5 tsk vaniljsocker
citronskal
valnötter
1 dl socker
1 dl flytande honung
1.25 dl rapsolja
1 dl dinkelmjöl
0.75 dl sojamjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel, malen
0.5 tsk ingefära, malen
0.5 tsk kardemumma, malen
0.5 tsk vaniljsocker
0.5 tsk salt
5 dl morot skalade och rivna
2 dl valnötter rostade finhackade
125 g philadelphiaost
2 msk honung
1 msk citronsaft
0.5 tsk vaniljsocker
citronskal
valnötter
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg, socker och honung pösigt. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning.
2. Rör samman dinkel- och sojamjöl, bakpulver, kanel, ingefära, kardemumma, vaniljsocker och salt och blanda ner i äggsmeten. Skala och finriv morötterna. Vänd ner morötter och valnötter i smeten. Häll allt i en smord bakform med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.
3. Grädda i ca 35 minuter, pröva med sticka. Låt svalna ca 15 minuter och lossa sedan kakan från formen. Låt svalna helt. Blanda ingredienserna till glasyren och bred den över kakan. Låt kakan stå och vila i kylen minst 1 timme före serveringen. Dekorera med citronskal och lite valnötter.
Recept: Mia Troberg Elonq
Näringsinnehåll:
Kalorier: 320 kcal
Kolhydrater: 24 g
Protein: 6 g
Fett: 22 g
Foto: Stefan Mattsson/Aftonbladet
2. Rör samman dinkel- och sojamjöl, bakpulver, kanel, ingefära, kardemumma, vaniljsocker och salt och blanda ner i äggsmeten. Skala och finriv morötterna. Vänd ner morötter och valnötter i smeten. Häll allt i en smord bakform med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.
3. Grädda i ca 35 minuter, pröva med sticka. Låt svalna ca 15 minuter och lossa sedan kakan från formen. Låt svalna helt. Blanda ingredienserna till glasyren och bred den över kakan. Låt kakan stå och vila i kylen minst 1 timme före serveringen. Dekorera med citronskal och lite valnötter.
Recept: Mia Troberg Elonq
Näringsinnehåll:
Kalorier: 320 kcal
Kolhydrater: 24 g
Protein: 6 g
Fett: 22 g
Foto: Stefan Mattsson/Aftonbladet
Visningar: 415
Inlagt 2013-04-17 17:22:01

