Receptbeskrivning
Bulgur à la Björn
Ingredienser
för
4 dl bulgur
1 påse quornbitar (à 300 g)
smör eller olja till stekning
100 g sockerärter
1 rödlök
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 dl oliver
1 kruka basilika
3 msk färskpressad citronjuice
2 msk olja
salt och peppar
kall sås (t ex spicy rhode island)
citronklyftor
1 påse quornbitar (à 300 g)
smör eller olja till stekning
100 g sockerärter
1 rödlök
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 dl oliver
1 kruka basilika
3 msk färskpressad citronjuice
2 msk olja
salt och peppar
servering
0.5 huvud isbergssallad kall sås (t ex spicy rhode island)
citronklyftor
Beskrivning
Koka bulguren enligt anvisning på förpackningen. Stek quornbitarna i smör eller olja. Koka sockerärterna lätt och halvera dem. Skala och skär rödlöken i klyftor. Blanda bulgur, quorn, sockerärter, rödlök, halverade tomater, skivade oliver och hackad basilika. Rör ner citronjuice och olja. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med salladsblad och servera med en god, kall sås och citronklyftor. För alla Läs noga ingrediensförteckningen på quorn (innehåller ägg, mjölkprotein och gluten).
Gör glutenfri: ersätt bulgur med kokt ris, byt ut quorn mot kycklingfilé.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt matfett eller olja. Byt den kalla mejerisåsen mot en vinägrettdressing.
Gör äggfri: ersätt quorn med t ex kycklingfilé eller färska skaldjur.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med kokt ris, byt ut quorn mot kycklingfilé.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt matfett eller olja. Byt den kalla mejerisåsen mot en vinägrettdressing.
Gör äggfri: ersätt quorn med t ex kycklingfilé eller färska skaldjur.
Visningar: 660
Inlagt 2013-04-18 13:57:38

