Receptbeskrivning

Thaisoppa med kyckling

Ingredienser för
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 citrongrässtjälkar
2 tsk finriven ingefära
1 msk olja
4 dl kycklingbuljong (tärning + vatten)
250 g kycklingfilé
4 dl kokosmjölk
1 tsk asiatisk fisksås
1 pressad lime
1 tsk röd currypaste


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla citrongräset. Fräs lök, vitlök, citrongräs och ingefära i olja på låg värme. Tillsätt buljong och låt koka några minuter. Strimla kycklingfiléerna smått och lägg i pannan/grytan. Häll i kokosmjölken och koka ytterligare några minuter tills kycklingen är genomkokt. Smaksätt med fisksås, lime och currypaste. Varmhåll i termos och ta med ett gott bröd. För alla Fri från gluten, mjölk och ägg, men kontrollera innehållet i buljongtärningen. Välj bröd som passar.

Visningar: 430
Inlagt 2013-04-18 19:17:49