Receptbeskrivning

Het kycklingfilé med fänkålsraita

Ingredienser för
2 st kycklingfiléer, (250 g)
0.5 tsk salt
2 msk ajvar relish, stark
2 msk yoghurt, turkisk
1 msk bladpersilja, strimlad
0.5 tsk spiskummin, mald
2 msk ströbröd
1 st fänkål
2 st tomater
0.5 tsk salt
4 msk yoghurt, turkisk
1 tsk lime, pressad
1 tsk limeskal
2 msk mynta, strimlad
175 g ris, kokt per person


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225°. Salta kycklingfiléerna. Blanda ajvar relish, yoghurt, persilja, spiskummin och ströbröd. Skåra lätt och täck filéerna med kryddröran. Stek mitt i ugnen ca 20 min tills ytan är krispig och fått fin färg och kycklingens innertemperatur är 70°.
2. Ansa, skiva och koka fänkålen 1 minut i saltat vatten, spola den snabbt i kallt vatten.
3. Halvera, kärna ur och skär tomaterna i mindre bitar. Blanda fänkål och tomater med yoghurt, pressad lime, limeskal och mynta. Servera med ris.

Visningar: 128
Inlagt 2013-04-24 19:56:19