Receptbeskrivning
Favoritfrallor
Ingredienser
för
Beskrivning
Det här är min sons absoluta favoritfrallor! Ljusa, luftiga och inga "grejer" i =) Det blir 12 st.
50 g smält margarin eller 1/2 dl matolja
5 dl vatten
50 g jäst
2 tsk salt
1 msk socker
ca 12 1/2 dl vetemjöl
Penling:
1 lätt uppvispat ägg
vallmofrön
Värm margarin eller olja med vattnet tills det är 37 grader. Jag brukar ta vatten och olja och värma det i en bunke i mikron (så slipper jag diska en gryta =)) Lös jästen i blandningen. Blanda ner resterande ingredienser. Degen ska vara rätt lös men släppa bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt i ca 30 min. Knåda degen och gör frallor som läggs på 2 bakpappersklädda plåtar. Jäs övertäckt ca 20 min till. Pensla med ägg och strö på vallmofrön. Grädda i 8-10 min i 250 grader. Låt kallna på galler under bakduk.
50 g smält margarin eller 1/2 dl matolja
5 dl vatten
50 g jäst
2 tsk salt
1 msk socker
ca 12 1/2 dl vetemjöl
Penling:
1 lätt uppvispat ägg
vallmofrön
Värm margarin eller olja med vattnet tills det är 37 grader. Jag brukar ta vatten och olja och värma det i en bunke i mikron (så slipper jag diska en gryta =)) Lös jästen i blandningen. Blanda ner resterande ingredienser. Degen ska vara rätt lös men släppa bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt i ca 30 min. Knåda degen och gör frallor som läggs på 2 bakpappersklädda plåtar. Jäs övertäckt ca 20 min till. Pensla med ägg och strö på vallmofrön. Grädda i 8-10 min i 250 grader. Låt kallna på galler under bakduk.
Visningar: 324
Inlagt 2013-04-22 11:33:47

