Receptbeskrivning

Laxburgare med skagenröra

Ingredienser för
500 g laxfilé
0.5 st gul lök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 st ägg
skagenröra
500 g räkor med skal
0.5 dl lätt majonnäs
1 dl lätt crème fraiche
2 msk dill
nymalen vitpeppar
till servering
gurka skivad
salladslök strimlad
sallad
bröd


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1 Ta bort skinn och ben och mixa laxen grovt. Skala och finhacka löken. Blanda lax, lök, salt, peppar och ägg. Forma färsen till 4 burgare.

2 Skala och grovhacka räkorna. Blanda dem med majonnäs, crème fraiche och dill. Smaka av med salt och peppar.

3 Grilla eller stek burgarna cirka 4 minuter på varje sida.

4 Servera burgarna på bröd med sallad. Toppa med skivad gurka, skagenröra och strimlad lök.

Visningar: 1109
Inlagt 2013-04-23 04:30:04