Receptbeskrivning

Grönsaksbulgur med fetaost

Ingredienser för
3 morötter
6 dl grönsaksbuljong (vatten och fond eller buljo
1 msk olja
3 dl bulgur
2 tomater
200 g fetaost (16%)
2 burkar kidneybönor


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala och skär morötterna i stavar. Koka upp grönsaksbuljong och olja. Rör ner bulgur och koka på svag värme ca 5 minuter under lock. Rör ner morötterna och fortsätt koka under lock ca 5 minuter. Skär tomaterna och osten i bitar. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Vänd ner allt i bulguren. Servera med pesto och bröd. För alla Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein, gluten och laktos.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: Lite fetaost (grekisk eller bulgarisk) kan eventuellt tålas.

Visningar: 415
Inlagt 2013-04-23 18:41:49