Receptbeskrivning

Ugnsbakad senapslax med potatissallad

Ingredienser för
4 st laxfilébitar à 150 g
1.5 dl crème fraiche
1 msk senap vanlig
1 msk dijonsenap
salt och peppar
3 st salladslök(ar)
3 msk kapris
0.5 dl persilja, finhackad
2 msk vitvinsvinäger
4 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta(or) pressad
1 msk dijonsenap
4 st sardellfiléer finhackade


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Koka potatisen och låt den svalna. Dela den i större bitar. Strimla salladslöken. Lägg potatis, lök, kapris och örter i en salladsskål.

2. Blanda ihop dressingen. Slå dressingen över potatisen och rör om mycket försiktigt så potatisen inte trasas sönder.

3. Ställ potatissalladen i kylen någon halvtimme före servering.

4. Sätt ugnen på 180 grader. Lägg laxbitarna på bakplåtspapper i en långpanna. Strö över lite salt och peppar. Blanda ihop crème fraiche med vanlig senap och dijonsenap, lite salt och peppar. Bred senapskrämen över laxen och ugnsbaka i 30 minuter. Dekorera med hackad gräslök eller dill.

Recept: Mia Troberg Elonq

Rekvisita: www.rice.dk

Näringsinnehåll:

Kalorier: 558 kcal

Kolhydrater: 27 g

Protein: 34 g

Fett: 34 g


Foto: Stefan Mattsson/Aftonbladet

Visningar: 740
Inlagt 2013-04-24 09:37:22