Receptbeskrivning
Ugnsbakad senapslax med potatissallad
P D via Tasteline.com
Ingredienser
för
4 st laxfilébitar à 150 g
1.5 dl crème fraiche
1 msk senap vanlig
1 msk dijonsenap
salt och peppar
3 st salladslök(ar)
3 msk kapris
0.5 dl persilja, finhackad
2 msk vitvinsvinäger
4 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta(or) pressad
1 msk dijonsenap
4 st sardellfiléer finhackade
1.5 dl crème fraiche
1 msk senap vanlig
1 msk dijonsenap
salt och peppar
3 st salladslök(ar)
3 msk kapris
0.5 dl persilja, finhackad
2 msk vitvinsvinäger
4 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta(or) pressad
1 msk dijonsenap
4 st sardellfiléer finhackade
Beskrivning
1. Koka potatisen och låt den svalna. Dela den i större bitar. Strimla salladslöken. Lägg potatis, lök, kapris och örter i en salladsskål.
2. Blanda ihop dressingen. Slå dressingen över potatisen och rör om mycket försiktigt så potatisen inte trasas sönder.
3. Ställ potatissalladen i kylen någon halvtimme före servering.
4. Sätt ugnen på 180 grader. Lägg laxbitarna på bakplåtspapper i en långpanna. Strö över lite salt och peppar. Blanda ihop crème fraiche med vanlig senap och dijonsenap, lite salt och peppar. Bred senapskrämen över laxen och ugnsbaka i 30 minuter. Dekorera med hackad gräslök eller dill.
Recept: Mia Troberg Elonq
Rekvisita: www.rice.dk
Näringsinnehåll:
Kalorier: 558 kcal
Kolhydrater: 27 g
Protein: 34 g
Fett: 34 g
Foto: Stefan Mattsson/Aftonbladet
2. Blanda ihop dressingen. Slå dressingen över potatisen och rör om mycket försiktigt så potatisen inte trasas sönder.
3. Ställ potatissalladen i kylen någon halvtimme före servering.
4. Sätt ugnen på 180 grader. Lägg laxbitarna på bakplåtspapper i en långpanna. Strö över lite salt och peppar. Blanda ihop crème fraiche med vanlig senap och dijonsenap, lite salt och peppar. Bred senapskrämen över laxen och ugnsbaka i 30 minuter. Dekorera med hackad gräslök eller dill.
Recept: Mia Troberg Elonq
Rekvisita: www.rice.dk
Näringsinnehåll:
Kalorier: 558 kcal
Kolhydrater: 27 g
Protein: 34 g
Fett: 34 g
Foto: Stefan Mattsson/Aftonbladet
Visningar: 774
Inlagt 2013-04-24 09:37:22