Receptbeskrivning
Fransk baguette
P D via Tasteline.com
Ingredienser
för
25 g jäst
5 dl vatten
1 msk salt
2 msk olivolja
13 dl vetemjöl
5 dl vatten
1 msk salt
2 msk olivolja
13 dl vetemjöl
Beskrivning
Baguette
1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37°. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja och det mesta av mjölet. Spar lite till utbakningen.2.Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under duk ca 1 timme. 3. Ta upp degen på mjölat bord, men knåda den inte.4. Dela den i 4 delar. Forma till baguetter och lägg dem på plåtar med bakpapper. Pudra över lite mjöl. Låt jäsa under duk ca 30 min.5. Sätt ugnen på 275°. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler utan duk.
1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37°. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja och det mesta av mjölet. Spar lite till utbakningen.2.Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under duk ca 1 timme. 3. Ta upp degen på mjölat bord, men knåda den inte.4. Dela den i 4 delar. Forma till baguetter och lägg dem på plåtar med bakpapper. Pudra över lite mjöl. Låt jäsa under duk ca 30 min.5. Sätt ugnen på 275°. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler utan duk.
Visningar: 470
Inlagt 2012-01-20 17:32:06

