Receptbeskrivning

Cranachan

Ingredienser för
ingredienser
2 msk hasselnötter eller sötmandel
3 msk havregryn
2 rutor mörk choklad
1 msk rårörsocker eller rörsocker
1.5 dl hallon
2 dl vispgrädde
1 msk flytande honung
1 msk whisky
myntablad till garnering


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Mortla eller finhacka nötter eller mandel. Rosta nötter eller mandel och havregryn i en torr och het stekpanna tills det fått en lätt gyllenbrun färg. Låt svalna. Riv chokladen. Blanda det rostade med socker och riven choklad. Spara några hallon till garnering och gaffelmosa resten av hallonen. Vispa grädden fluffig. Rör försiktigt ner honung och whisky. Varva gräddblandningen med bärmoset och havreblandningen, spara lite av havreblandningen till garnering, i små portionsglas. Ställ kallt fram till servering. Strö över resten av havreblandningen och garnera med resten av hallonen och ett myntablad vid servering. För alla Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd ren havre från Semper eller Carlshamn.
Gör laktosfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet och byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.

Visningar: 577
Inlagt 2013-04-27 10:14:54