Receptbeskrivning
Ingredienser
för
5 dl vispgrädde
1 st vaniljstång (alt. 1 tsk vaniljsocker)
1 dl socker
3 st gelatinblad
2 dl hallon
till garnering:
bär eller frukt
citronmeliss
1 st vaniljstång (alt. 1 tsk vaniljsocker)
1 dl socker
3 st gelatinblad
2 dl hallon
till garnering:
bär eller frukt
citronmeliss
Beskrivning
1. Lägg gelatinbladen i blöt. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.
2. Ta av kastrullen från plattan. Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
3. Sila bort vaniljstången. Fördela hallonen i 6 portionsglas. Häll på smeten och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar. Dekorera med bär och gröna blad före servering.
2. Ta av kastrullen från plattan. Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
3. Sila bort vaniljstången. Fördela hallonen i 6 portionsglas. Häll på smeten och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar. Dekorera med bär och gröna blad före servering.
Visningar: 325
Inlagt 2012-01-20 17:39:58

