Receptbeskrivning

Sparrisgryta med dill och räkor

Ingredienser för
ingredienser
skalade räkor
900 g fast potatis
4 skivor toastbröd
1.5 dl riven ost
0.5 purjolök
2 msk olivolja
500 ml sparrissoppa
250 g körsbärstomater
2 msk hackad dill
salt och peppar


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Tina räkorna om de är frysta. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Sätt ugnen på 225°C. Lägg brödet på en plåt och strö på osten. Gratinera i övre delen av ugnen 6-8 minuter. Kontrollera färgen på ytan då och då. Ansa och skiva purjolöken tunt. Fräs purjolöken i oljan i en kastrull och häll på soppan. Koka upp soppan och låt sjuda ca 5 minuter. Skär tomaterna i halvor och rör ner dem, dillen och räkorna i soppan och låt det bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med potatisen och med de ostgratinerade bröden. För alla Läs noga ingrediensförteckningen på soppan. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i soppan.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i soppan. Uteslut osten och servera brödet rostat med lämpligt pålägg, t ex mjölkfritt matfett.

Visningar: 304
Inlagt 2013-06-08 22:05:42