Receptbeskrivning
Ingredienser
för
2 dl sötningsmedel i ströform, typ suketter, ell
2 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
4 msk kakao
1 krm salt
1 dl turkisk yoghurt, 10%
1 dl vetemjöl
ströbröd till formen
2 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
4 msk kakao
1 krm salt
1 dl turkisk yoghurt, 10%
1 dl vetemjöl
ströbröd till formen
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser i en skål och rör till en jämn smet.
2. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med ströbröd.
3. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
4. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl ned den direkt i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
5. Servera med vaniljkesella och fruktsallad.
2. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med ströbröd.
3. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
4. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl ned den direkt i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
5. Servera med vaniljkesella och fruktsallad.
Visningar: 536
Inlagt 2012-01-20 17:41:48






0 min