Receptbeskrivning

Kladdkaka Light

Ingredienser för
2 dl sötningsmedel i ströform, typ suketter, ell
2 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
4 msk kakao
1 krm salt
1 dl turkisk yoghurt, 10%
1 dl vetemjöl
ströbröd till formen


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser i en skål och rör till en jämn smet.
2. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med ströbröd.
3. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
4. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl ned den direkt i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
5. Servera med vaniljkesella och fruktsallad.

Visningar: 194
Inlagt 2012-01-20 18:41:48