Receptbeskrivning

Tabbouleh

Ingredienser för
ingredienser
3 dl bulgur
1 stor bunt bladpersilja
1 kruka mynta
3 tomater
0.5 grön gurka
2 rödlökar
1 citron
1 dl olivolja
flingsalt
peppar
till servering
lammspett
oliver
yoghurt med apelsin, chili och mynta


  20 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Tillaga bulgur enligt förpackningens anvisning. Skölj och hacka persiljan och grovstrimla myntabladen. Dela och krama ur kärnorna ur tomaterna. Skär tomaterna och gurkan i små tärningar. Skala och finhacka lökarna. Blanda allt i en skål. Vänd ner bulgurn med allt det hackade. Stänk över en blandning av pressad citronsaft och olivolja och blanda allt noga. Smaksätt med salt och peppar. Servera med grillade lammspett, oliver och apelsinyoghurt, se receptet Apelsinyoghurt med chili och mynta. För alla Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.

Visningar: 366
Inlagt 2013-04-28 23:20:22