Receptbeskrivning

Helstekt oxfilé med rotfruktsgratäng

Ingredienser för
800 g oxfilé (mittbiten)
3 msk smör
salt och vitpeppar, efter smak
300 g kålrot
200 g rotselleri
3 st svartrötter
några morötter
potatis (om man vill)
salt och peppar, efter smak
2 dl vispgrädde


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Helstekt oxfiléBryn köttet på hög värme i c:a 4 minuter runt om, även kortsidorna.
2. Lägg köttet på galler över långpanna mitt i ugnen.
3. Grilla 15 – 20 minuter på 250 grader beroende på hur rött man vill ha.Termometer kan stickas in på kortsidan (58 – 62 grader).
4. Låt vila i folie innan det skärs upp
5. RotfruktsgratängSkala och skär rotfrukterna i bitar.
6. Lägg i smörad form och häll över grädde, salta och peppra.
7. Tillaga i mitten av ugnen c:a 40 minuter.
8. Servera med en blandad grönsallad.

Visningar: 443
Inlagt 2013-04-29 07:20:34