Receptbeskrivning
Ingredienser för
400 g potatismos
400 g lax
75 g osaltat smör
1 cayennepeppar
0.5 st citron(er)
salt
peppar
3 st ägg
100 g ströbröd
2 tsk olja


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Mixa samman potatismos, lax, cayennepeppar, citron, ett ägg och en matsked smör i en stor skål. Täck en bakplåt med plastfilm och börja forma bullar av laxröran. Lägg laxbullarna på plåten och låt stå i frysen under 20 minuter.

2. Slå de resterande äggen i en skål som inte är alltför djup och häll ut ströbröd på en flat tallrik.

3. Doppa laxbullarna en och en i skålen med ägg och täck sedan bullarna med ströbröd. Häll oljan och resten av smöret i en stekpanna och låt det bli riktigt varmt.

4. Fritera laxbullarna på varje sida tills ytan är gyllenbrun och helt genomstekt. Receptet räcker till 7-9 stycken x 7 cm laxbullar.

Visningar: 747
Inlagt 2013-04-30 07:17:09