Receptbeskrivning
Chili con carne på högrev
Ingredienser
för
1 msk smör
vatten
1 burk krossade tomater ca 400 g
1 st gul lök(ar)
1 st vitlöksklyfta(or)
1 msk tomatpuré
liquid smoke ca 2-3 droppar för rökigare smak
800 g högrev
1 st röd chili
400 g stora vita bönor
vatten
1 burk krossade tomater ca 400 g
1 st gul lök(ar)
1 st vitlöksklyfta(or)
1 msk tomatpuré
liquid smoke ca 2-3 droppar för rökigare smak
800 g högrev
1 st röd chili
400 g stora vita bönor
Beskrivning
1. Skär högreven i grova bitar, 2x2 cm.
2. Bryn bitarna i smör och tillsätt dem i en gryta med kokande vatten. Vattnet ska precis täcka köttet.
4. Låt köttet sjuda ca 1 timme.
5. Tillsätt oxfond, tomater, tomatpuré och grovhackad lök, sjud ytterligare 1 timme eller tills köttet är mört.
6. Häll över bönorna och smaksätt med chili, riven vitlök,ev. mer fond och nymald svartpeppar.
7. Servera till nybakat bröd och sallad.
8. Önskas rökig smak tillsätt någon droppe liquid hickory smoke.
2. Bryn bitarna i smör och tillsätt dem i en gryta med kokande vatten. Vattnet ska precis täcka köttet.
4. Låt köttet sjuda ca 1 timme.
5. Tillsätt oxfond, tomater, tomatpuré och grovhackad lök, sjud ytterligare 1 timme eller tills köttet är mört.
6. Häll över bönorna och smaksätt med chili, riven vitlök,ev. mer fond och nymald svartpeppar.
7. Servera till nybakat bröd och sallad.
8. Önskas rökig smak tillsätt någon droppe liquid hickory smoke.
Visningar: 733
Inlagt 2013-04-30 07:20:28

