Receptbeskrivning

Biff bourguignon

Ingredienser för
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
5 dl rödvin
1 st morot stor
1 st vitlöksklyfta(or)
1 bacon
175 g schalottenlök(ar)
15 st champinjon(er) skogs
5 st nejlikor hela
8 st kryddpeppar hel
3 st lagerblad
1 tsk timjan
1 tsk salt
1 st kalvbuljong
1 st mörk oxbuljong
2 msk tomatpuré
600 g potatis


  180 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Strimla köttet i 2-3cm stora bitar. Putsa bort talg och fett.
2. Pudra över vetemjöl. Rör om så mjölet fördelar sig
3. Stek köttet runt om i en gryta
4. Tillsätt vin. Tillsätt vatten så att det täcker köttet.
5. Koka upp och rör om ofta. När det börjar koka sänk värmen så det bara puttrar.
6. Låt koka 2 timmar
7. Skiva morötterna i 1 cm stora skivor. Hacka vitlöken grovt. Klipp baconen i 2 cm stora strimlor.
7. Skala och dela löken på tvären.
8. Dela champinjonerna grovt och stek dom innan dom åker ner i grytan.
9. Riv ner lite apelsinskal. Ta inte mer än vad som står i receptet. Hellre en aning lite mindre.
10. Ner med resten men avvakta med saltet. Smaka av efter ca 45 minuter och salta då.

Låt puttra i minst 2-3 timmar. Servera med kokt potatis.

Visningar: 370
Inlagt 2013-04-30 09:22:54