Receptbeskrivning

Biff bourguignon

Ingredienser för
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
4 dl rödvin
2 st morot stor
3 st vitlöksklyfta(or)
1 frp bacon
175 g schalottenlök(ar)
15 st champinjon(er) skogs
3 st nejlikor hela
4 st kryddpeppar hel
2 st lagerblad
1 tsk timjan
1 tsk salt
1 st kalvbuljong
1 st mörk oxbuljong
2 msk tomatpuré
600 g potatis
1 kg högrev
1 burk syltlök
1 msk sambal olek


  180 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Strimla köttet i 2-3cm stora bitar. Putsa bort talg och fett.
2. Pudra över vetemjöl. Rör om så mjölet fördelar sig
3. Stek köttet runt om i en gryta
4. Tillsätt vin. Tillsätt vatten så att det täcker köttet.
5. Koka upp och rör om ofta. När det börjar koka sänk värmen så det bara puttrar.
6. LÃ¥t koka 1 timme
7. Skiva morötterna i 1 cm stora skivor. Hacka vitlöken grovt. Klipp baconen i 2 cm stora strimlor.
7. Skala och dela löken på tvären.
8. Dela champinjonerna grovt och stek dom innan dom åker ner i grytan.
9. Ner med resten men avvakta med saltet. Smaka av efter ca 45 minuter och salta då.

Låt puttra ett tag, pröva köttet då coh då. Köttet ska vara mjukt men inte sönderkokt. Servera med kokt potatis.

Visningar: 655
Inlagt 2013-04-30 07:22:54