Receptbeskrivning

Biffstroganoff

Ingredienser för
500 g ryggbiff eller annat benfritt nötkött som innanlår fransyska eller rostbiff
2 st gul lök(ar)
2 msk tomatpuré
0.75 tsk salt
svartpeppar
2 dl vatten
2 msk kalvfond flytande
2 dl crème fraîche lätt


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skär köttet i centimetertjocka strimlor, ca 3 cm långa. Skala och hacka löken.

2. Bryn köttet i omgångar i margarin i en stekpanna på medelstark värme.Tag upp köttet. Fräs löken och låt tomatpurén fräsa med mot slutet.

3. Lägg tillbaka köttet. Tillsätt salt, peppar, vatten och buljong. Efterstek under lock på svag värme, ryggbiff eller rostbiff ca 5 minuter, innanlår eller fransyska ca 20 minuter.

4. Späd med crème fraiche mot slutet.

Visningar: 369
Inlagt 2013-04-30 09:25:31