Receptbeskrivning
Ugnsbakad lax i hummersås
Ingredienser
för
800 g potatis
600 g laxfilé
3 msk touch of taste hummerfond
1 dl vatten
1 dl crème fraiche
2.5 dl mellangrädde
2 tsk fransk senap
1 msk röd stenbitsrom
1 msk dill finklippt
peppar
600 g laxfilé
3 msk touch of taste hummerfond
1 dl vatten
1 dl crème fraiche
2.5 dl mellangrädde
2 tsk fransk senap
1 msk röd stenbitsrom
1 msk dill finklippt
peppar
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200ºC och skala och koka potatisen.
2. Ta bort skinnet på laxen med kniv eller lägg laxen med skinnet uppåt i ugnen i 5-7 minuter och drag sedan bort skinnet
3. Lägg laxen i ugnsfast form och peppra. Koka ihop vatten, fond, crème fraiche, grädde och senap i en kastrull.
4. Häll såsen över laxen och tillaga i ugn tills laxen är klar, ca 30 minuter.
5. Strö dill och rom över laxen. Servera med pressad potatis.
2. Ta bort skinnet på laxen med kniv eller lägg laxen med skinnet uppåt i ugnen i 5-7 minuter och drag sedan bort skinnet
3. Lägg laxen i ugnsfast form och peppra. Koka ihop vatten, fond, crème fraiche, grädde och senap i en kastrull.
4. Häll såsen över laxen och tillaga i ugn tills laxen är klar, ca 30 minuter.
5. Strö dill och rom över laxen. Servera med pressad potatis.
Visningar: 451
Inlagt 2013-04-30 07:28:26