Receptbeskrivning

Ugnsbakad lax i hummersås

Ingredienser för
800 g potatis
600 g laxfilé
3 msk touch of taste hummerfond
1 dl vatten
1 dl crème fraiche
2.5 dl mellangrädde
2 tsk fransk senap
1 msk röd stenbitsrom
1 msk dill finklippt
peppar


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200ºC och skala och koka potatisen.

2. Ta bort skinnet på laxen med kniv eller lägg laxen med skinnet uppåt i ugnen i 5-7 minuter och drag sedan bort skinnet

3. Lägg laxen i ugnsfast form och peppra. Koka ihop vatten, fond, crème fraiche, grädde och senap i en kastrull.

4. Häll såsen över laxen och tillaga i ugn tills laxen är klar, ca 30 minuter.

5. Strö dill och rom över laxen. Servera med pressad potatis.

Visningar: 451
Inlagt 2013-04-30 07:28:26