Receptbeskrivning
Äggakaka
Ingredienser
för
400 sidfläsk
7 ägg
1 vetemjöl
6 dl mjölk
smör
salt och peppar
7 ägg
1 vetemjöl
6 dl mjölk
smör
salt och peppar
Beskrivning
Stek fläsket i en stekpanna. Lyft upp och håll varmt.
Vispa ihop ägg, mjöl, mjölk, 1 tsk salt och 1 krm peppar till en slät smet. Häll smeten i den varma stekpannan.
Stick, under det att äggsmeten stelnar, här och där med en stekspade så lös smet kan rinna ner och stelna.
När kakan har stelnat lite på ytan, vänd över den till ett grytlock eller en tallrik. Lägg i 1 msk smör i stekpannan och låt äggakakan försiktigt glida tillbaka i stekpannan.
Grädda den andra sidan tills äggakakan stelnat helt.
Stjälp upp kakan och servera med fläsket och lingonsylt.
Vispa ihop ägg, mjöl, mjölk, 1 tsk salt och 1 krm peppar till en slät smet. Häll smeten i den varma stekpannan.
Stick, under det att äggsmeten stelnar, här och där med en stekspade så lös smet kan rinna ner och stelna.
När kakan har stelnat lite på ytan, vänd över den till ett grytlock eller en tallrik. Lägg i 1 msk smör i stekpannan och låt äggakakan försiktigt glida tillbaka i stekpannan.
Grädda den andra sidan tills äggakakan stelnat helt.
Stjälp upp kakan och servera med fläsket och lingonsylt.
Visningar: 452
Inlagt 2011-04-04 07:15:13

