Receptbeskrivning

Revbensspjäll med ingefära och honung

Ingredienser för
1 revbensspjäll
1 dl vatten
salt
0.5 dl äppelcidervinäger
3 msk honung
0.5 dl soja
0.5 dl olja
2 krm svartpeppar
2 ingefära


  60 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Marinad: Blanda äppelcidervinäger, honung, soja, olja, svartpeppar och ingefära.
Lägg köttet i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden. Knyt ihop och vänd påsen så att marinaden kommer åt allt kött. Låt marinera i minst 4 timmar, helst över natten.
Sätt ugnen på 175˚C.
Ta upp köttet och lägg i en ugnssäker form.
Häll på marinaden och vatten. Krydda med salt. Stek 1-1 1/2 timme. Vänd köttet då och då, ös gärna med marinaden under tiden. Späd också med lite mer vatten om det börjar bränna i pannan. Spjällen är klara när man lätt kan dra bort ett ben.
Skär upp köttet i bitar och servera på julbordet.


Visningar: 416
Inlagt 2012-01-21 17:35:57