Receptbeskrivning
Ingredienser
för
400 g pasta gärna farfalle
250 g rimmat eller rökt sidfläsk
2 vitlöksklyftor
3 dl grädde
150 g frysta, tinade ärter
3 dl riven parmesanost
3/4 dl grovhackad salvia
3/4 dl grovhackad bladpersilja
1 msk olivolja
salt och nymalen svartpeppar
250 g rimmat eller rökt sidfläsk
2 vitlöksklyftor
3 dl grädde
150 g frysta, tinade ärter
3 dl riven parmesanost
3/4 dl grovhackad salvia
3/4 dl grovhackad bladpersilja
1 msk olivolja
salt och nymalen svartpeppar
Beskrivning
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Skär sidfläsket i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Stek fläsket i olja i en stekpanna tills det har fått en fin, gyllenbrun färg. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare 1 minut. Häll av ev överflödigt fett. Häll i grädden och koka upp. Låt sjuda ca 5 minuter, tills såsen har tjocknat något. Häll i ärterna och låt sjuda ytterligare någon minut.
Rör ner det mesta av parmesanosten. Smaka av med salt och peppar. Låt den kokta pastan rinna av i ett durkslag. Häll tillbaka i kastrullen. Blanda ner såsen. Tillsätt salvia och bladpersilja. Vänd runt tills pastan är ordentligt täckt av den krämiga såsen. Strö över resterande parmesan vid servering. För alla Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Rör ner det mesta av parmesanosten. Smaka av med salt och peppar. Låt den kokta pastan rinna av i ett durkslag. Häll tillbaka i kastrullen. Blanda ner såsen. Tillsätt salvia och bladpersilja. Vänd runt tills pastan är ordentligt täckt av den krämiga såsen. Strö över resterande parmesan vid servering. För alla Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Visningar: 799
Inlagt 2013-05-01 09:05:17

