Receptbeskrivning
			
			
			
			Varmrökt lax med tomatsallad och senapssås
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							850 g varmrökt lax 
6 st tomat(er)
2 tsk gourmetsalt
1 tsk strösocker
2 msk gräslök hackad
2 msk kapris
4 msk senap
1 msk rödvinsvinäger
1.5 dl matolja
0.5 st röd lök(ar)
600 g potatis
						
					6 st tomat(er)
2 tsk gourmetsalt
1 tsk strösocker
2 msk gräslök hackad
2 msk kapris
4 msk senap
1 msk rödvinsvinäger
1.5 dl matolja
0.5 st röd lök(ar)
salt och peppar
2 msk strösocker 600 g potatis
Beskrivning
					
						1. Dela och kärna ur tomaterna. Skär dem i bitar och lägg i en skål. 
2. Tillsätt kapris och gräslök, strö över salt och 1 tsk socker. Ställ kallt i ungefär en timme före servering.
3. Sås: Lägg senap, socker och vinäger i en bunke och rör ihop. Tillsätt oljan försiktigt, lite i taget under ständig vispning. Se hela tiden till att oljan absorberas av senapen.
4. Finhacka rödlöken och rör ner den i såsen. Smaka av med salt och peppar.
5. Värm laxen i ugn i 125 grader i ca 20 minuter.
6. Dra skinnet av laxen och servera den tillsammans med de goda tillbehören samt kokt potatis.
										2. Tillsätt kapris och gräslök, strö över salt och 1 tsk socker. Ställ kallt i ungefär en timme före servering.
3. Sås: Lägg senap, socker och vinäger i en bunke och rör ihop. Tillsätt oljan försiktigt, lite i taget under ständig vispning. Se hela tiden till att oljan absorberas av senapen.
4. Finhacka rödlöken och rör ner den i såsen. Smaka av med salt och peppar.
5. Värm laxen i ugn i 125 grader i ca 20 minuter.
6. Dra skinnet av laxen och servera den tillsammans med de goda tillbehören samt kokt potatis.
Visningar: 1123
Inlagt 2013-04-30 15:45:37
				 
					 
			
 





 15 min
  15 min