Receptbeskrivning
Varmrökt lax med tomatsallad och senapssås
Ingredienser
för
850 g varmrökt lax
6 st tomat(er)
2 tsk gourmetsalt
1 tsk strösocker
2 msk gräslök hackad
2 msk kapris
4 msk senap
1 msk rödvinsvinäger
1.5 dl matolja
0.5 st röd lök(ar)
600 g potatis
6 st tomat(er)
2 tsk gourmetsalt
1 tsk strösocker
2 msk gräslök hackad
2 msk kapris
4 msk senap
1 msk rödvinsvinäger
1.5 dl matolja
0.5 st röd lök(ar)
salt och peppar
2 msk strösocker 600 g potatis
Beskrivning
1. Dela och kärna ur tomaterna. Skär dem i bitar och lägg i en skål.
2. Tillsätt kapris och gräslök, strö över salt och 1 tsk socker. Ställ kallt i ungefär en timme före servering.
3. Sås: Lägg senap, socker och vinäger i en bunke och rör ihop. Tillsätt oljan försiktigt, lite i taget under ständig vispning. Se hela tiden till att oljan absorberas av senapen.
4. Finhacka rödlöken och rör ner den i såsen. Smaka av med salt och peppar.
5. Värm laxen i ugn i 125 grader i ca 20 minuter.
6. Dra skinnet av laxen och servera den tillsammans med de goda tillbehören samt kokt potatis.
2. Tillsätt kapris och gräslök, strö över salt och 1 tsk socker. Ställ kallt i ungefär en timme före servering.
3. Sås: Lägg senap, socker och vinäger i en bunke och rör ihop. Tillsätt oljan försiktigt, lite i taget under ständig vispning. Se hela tiden till att oljan absorberas av senapen.
4. Finhacka rödlöken och rör ner den i såsen. Smaka av med salt och peppar.
5. Värm laxen i ugn i 125 grader i ca 20 minuter.
6. Dra skinnet av laxen och servera den tillsammans med de goda tillbehören samt kokt potatis.
Visningar: 957
Inlagt 2013-04-30 15:45:37

