Receptbeskrivning

Wienerschnitzel

Ingredienser för
600 g kalvinnanlår tunna skivor
2 msk vetemjöl
4 msk margarin
1 st ägg
1 dl ströbröd
4 st citronskiva(or)
4 msk kapris
4 st ansjovisfilé(er)


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Platta ut kalvschnitzlarna mellan 2 smörpapper, så att de blir ca 5 mm tjocka.
2. Dubbelpanera köttskivorna så här:
3. Häll mjölet på en flat tallrik. Knäck ägget i en djup tallrik och vispa sönder det. Blanda salt och peppar med ströbrödet och häll också det på en flat tallrik. Vänd nu köttskivorna först i vetemjölet, skaka av överflödigt mjöl, sedan i det söndervispade ägget, låt droppa av och sist vänds de äggvända köttskivorna i det kryddade ströbrödet. Låt de panerade skivorna ligga och torka en stund men inte på varandra då de kan klibba ihop
4. Stek schnitzlarna gyllenbruna på måttlig värme (155°C), ca 4 minuter på var sida. Är värmen för het bränns paneringen innan köttet är genomstekt.
5. Vispa ur pannan med en skvätt vatten. Låt sjuda och tillsätt ansjovisspad och citronsaft. Sila av skyn och tillsätt därefter kapris. Smaka av med lite peppar och nejlika. Sältan från ansjovisspadet räcker förmodligen.
6. Servera schnitzlarna med det goda garnityret: Citronskiva med en rullad ansjovisfilé som fylls med kapris.
Tips: Små gröna ärtor och klyftpotatis är gott till.

Visningar: 310
Inlagt 2013-04-30 19:47:33