Receptbeskrivning
Isterband med dillstuvad potatis
Ingredienser
för
600 g isterband
3 dl mjölk
1.5 dl vetemjöl
2 msk smör
1 knippe dill eller 30 gram fryst
salt och svartpeppar
rödbetor
3 dl mjölk
1.5 dl vetemjöl
2 msk smör
1 knippe dill eller 30 gram fryst
salt och svartpeppar
rödbetor
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär den kokta potatisen i mindre bitar.
3. Skär korven på längden och lägg dem i en ugnssäker form. Sätt in i ugnen ca 12-15 min.
4. Stuvad potatis: Smält smöret i en kastrull och vispa ut mjölet. Tillsätt mjölken och dillen. Smaka av med salt och peppar och vänd i potatisen. Låt det det bli genomvarmt.
Servera isterbanden med den dillstuvade potatisen, rödbetor och stark senap.
Näringsvärde:
635 KCAL
24 gram protein
30 gram fett
62 gram kolhydrater
Recept: Mari Bergman
Foto: Linnea Swärd
2. Skär den kokta potatisen i mindre bitar.
3. Skär korven på längden och lägg dem i en ugnssäker form. Sätt in i ugnen ca 12-15 min.
4. Stuvad potatis: Smält smöret i en kastrull och vispa ut mjölet. Tillsätt mjölken och dillen. Smaka av med salt och peppar och vänd i potatisen. Låt det det bli genomvarmt.
Servera isterbanden med den dillstuvade potatisen, rödbetor och stark senap.
Näringsvärde:
635 KCAL
24 gram protein
30 gram fett
62 gram kolhydrater
Recept: Mari Bergman
Foto: Linnea Swärd
Visningar: 517
Inlagt 2013-04-30 21:30:39

