Receptbeskrivning
			
			
			
			Ingredienser  
						 för 						
											
	
						250 g mandelmassa
nougattryffel
250 g mörk choklad 250 g nougat
2.5 dl vispgrädde
2 msk rom eller konjak
körsbärsgelé
2 dl körsbärsmarmelad 2 gelatinblad
ev godisägg och myntablad till garnering
Beskrivning
					
						 Klä en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med plastfolie. Riv mandelmassan grovt. Tryck ut den i ett tunt lager på bottnen av formen. Blöt fingrarna med lite vatten så går det lättare. Nougattryffel: Bryt chokladen och nougaten i mindre bitar. Värm försiktigt grädde, choklad och nougat i en kastrull på låg värme tills allt smälter ihop till en jämn och blank massa. Rör då och då. Ta från värmen och blanda ner rom eller konjak. Häll smeten i formen och låt svalna. Ställ den avsvalnade kakan i kylen. Låt den stelna i minst 4 timmar. Körsbärsgelé: Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten 5 minuter. Hetta upp hälften av körsbärsmarmeladen i en liten kastrull. Ta från värmen. Skaka av vattnet från gelatinbladen och låt dem smälta i den varma marmeladen. Rör ner resten av marmeladen och häll försiktigt gelén i ett tunt lager på tårtan. Låt stelna i kylen. Lossa kakan från formen. Dekorera ev med godisägg och mynta.  För alla Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.					
										Visningar: 500
Inlagt 2013-05-01 17:20:53
				
					
			





  0 min